Vår historie / Our story

Kennel Bordysk

Vår historie:
Vi er en familie på 5, dvs. mor, far, to døtre og en sønn (alle er voksne nå). Vi har to barnebarn, Mille Sofie og Mina Eline. Og så har vi hundene, ikke minst.

Da vi bygde hus på landet og flyttet fra byen, var vi ute etter en liten hund med stor kapasitet, valget av hvilken rase vi ville ha ble tatt da vi var på jakt etter en liten jakthund, og borderen så ut til å inneha alle de egenskaper og kvaliteter vi var ute etter.
Vi hadde fra før en schæfer og en stor blandingshund.  (Vi er mannen min Ronny og meg selv). Og siden vi begge var vokst opp med schæfere, var vi veldig bevisste på hva slags rase vi ikke ville ha fler av (Boy som vår schæfer het, var en diger pensjonert politihund som ble brukt som vakthund, han var blitt mishandlet, og hadde det veldig dårlig, så jeg MÅTTE bare redde han, stakkar).

Vår første border ble født i Sverige i 1989, og 2 måneder gammel hentet vi spent hjem vår vesle tispe, nemlig Stubbåsens Gvazdika (Ch.Redrob jack the Knight-Ch.Sannsukkis Bonnie-Bee). Tinka, som vi kalte henne, tok oss med storm, og så betatt ble vi, at vi 4 måneder senere overtok kullbroren hennes, Stubbåsens Sputnik (Buster).
Begge vant mange cert og Cacit på kunsthi-prøver, og Tinka ble raskt Nuch NSJch. I 1993 ble hun godkjent ettersøkshund, og i 1994 ble hun Årets hi-terrier.

Dessverre fikk hun bare 1 valp, hannen Bordysk’s Bow-Tie Buzzer (Primo) (Ch.Hottentot Discover-Ch.Stubbåsens Gvazdika) i 1992. Siden vi nettopp hadde mistet Buster pga sykdom, beholdt vi han. Han har cert på utstilling, og ble jaktpremiert (1.premie). Han ble også etterhvert far til flere champions og certvinnere, både på utstilling og jakt.

Samme året hadde Karin Sjødin et valpekull, og derfra kjøpte vi en tispevalp, Ch.Kajsa (Kajsa) (Ottercap Mandoline Wind-Transøns Saffran). Hun ble NSJch og Årets hi-terrier 1995 (delt 1.plass med vår ruhår Pia). Kajsa var en veldig god avls-tispe, og ble den som la grunnlaget for avlen her sammen med sønnen Ch.Bordysk’s Cock-Y-Bondhu, Skip (Bordysk’s Bow-tie Buzzer-Ch.Kajsa) som vi beholdt. Skip er far til flere champions   og certvinnere, både på utstilling og jakt.

I 1993 kjøpte vi en ny tispe, en ruhåret foxterrier, Ch.Hearty Vision Tina Turner Headline, Pia (Ch.Louline Head For Heights-Ch.Sannsukkis My Hearty Vision) av Ann Stenersen. Og for en hund hun var. Vakker (i våres øyne), hun ble Nuch, og hun ble også første ruhår på mange år som ble NSJch.
Hun var en stor glede for oss, en hund alle elsket, (akkurat som vår senere border Arja), og hun har satt sine spor. Både i sine 3 valpekull, og som Årets hi-terrier i 1995, på delt 1.plass sammen med sin border-søster Kajsa. Fra Pia beholdt vi tispen Bordysk’s Last Hope, Rikke (Ch.Foxtan’s Roger White-Ch.Hearty Vision Tina Turner Headline). Rikke ble senere solgt.

I 1995 kjøpte vi borderen Rhozzum Ronja (Ronja) (Rhozzum Recruit-Rhozzum Ria) fra England. Hun hadde bare ett valpekull, men ingen av disse ble brukt videre i avl.

I mellomtiden hadde vi Lennart Wingstrand’s tispe Transjøens Stina (Stina) ( Ch.Ottercap Beast of Burden-Transjøns Grytmaja) hos oss. Vi hadde ett valpekull på henne etter vår hanne Primo, og hun ble NJch   her. Her ble bl.a. NagCh Transjøns SkallePer født. Senere ble Stina SJch, og Lennart hadde selv et kull på henne, også dette etter vår Primo. Her beholdt han selv tispen Transjøns Ada (Bordysk’s Bow-Tie Buzzer-Ch.Transjøns Stina). Da Lennart gikk bort, overtok vi Ada. Vi hadde 2 kull på henne.

I 1997 kjøpte vi tispen Ch.Fort Nox Golden Nugget, Arja (Ch.Foxforest Flying Colours-Ch.Ljungeldens Minerva). En fantastisk hund, som raskt ble NDKUch, NJch og NMHI00 (Norgesmester på kunsthi i 2000). I 1999 ble hun Årets hi-terrier nr.2. Hun har betydd enormt mye for oss, og vi har beholdt tispen Ch.Bordysk’s Picket Pin (Emma) samt hannen Bordysk’s Steinsmetten (Oliver) etter Arja og hannen vår Ch.Bordysk’s Cock-Y-Bondhu (Skip). Oliver har gjort det veldig bra på utstilling, med mange cert og gruppeplasseringer. Han er også blitt NUch NV-06 NVV-10-11 NordVV-11. I 2006 ble han også nr. 12 på Årets Terrier-06.

Samme året som vi kjøpte Arja, kjøpte vi også tispen Ch.Che Ida av Vill West, Frida (Ch.Plushcourt Law Lord-Ch.Hoksel Odette). Etter et valpekull med Ch. Bordysk's Harlequin beholdt vi tispen Bordysk’s Bluebottle, Tara (vår datter Maria’s hund). Frida flyttet senere til min bror, der bor hun sammen med border-nevø Bordysk’s Cats Whisker, Frode (Ch.Tallarnas Babbo Natale-Ch.Bordysk’s Picket Pin). Frida er Njch og NMHI01-04 (Norgesmester på kunsthi i 2001 og 2004), Årets hi-terrier 2002 og nr.2 i 2003.

I 2004 beholdt vi tispen Bordysk’s Peets Masterpiece (Kelly)(Ch. Stømyra Jack-In-The-Box - Ch. Bordysk's Sunray Shadow) 
som bor hos en verts-familie ikke langt unna. Vi har også beholdt en tispevalp etter Kelly, nemlig Annie. Se lenger ned på siden. 
I tillegg har vi utvidet kennelen, med tispene Nemi (Ch. Lyddington Last Supper At Risdene - Bordysk's Verre Enn Minken)  og Pønky, Sub Terram Shot From The Hip (Ch. Sub Terram Sevârt -  Irga Z Romanova Chovu)   begge født okt-06. Vi har mistet to hunder det siste året (Arja og Tara). Nå har vi kun oppdrett av border terrier, det er den rasen som er ”vår” rase, og som vi vil konsentrere oss om. 
Siste tilskudd nå (2007) er tispen Bordysk's Brookie Cookie "Annie" (e. Ch Fugato's Ouvertyre u. Bordysk's Peets Masterpiece), som bor hos en verts-familie i nærheten. 
Etter Nemi's eneste valpekull (hun er satt ut på fõr) beholdt vi en tispe, Bordysk's Twilight Temress 
 "Lizzy"  (Ch. Braelair Green and Gold - Nemi), (oppkalt etter rockegruppen Thin Lizzy) som er pr dags dato en lovende valp. I 2009 hadde vi et kull etter Pønky og Oliver, en utrolig spennende kombinasjon i og med at Pønky er halveis tjekkisk, og her har vi beholdt tispevalpen Bordysk's Myrdogg "Kaja".
I 2012 beholdt vi tispen Bordysk's Hot Spot "Ida" (Ch. Toftahill Game On - Bordysk's Twilight Tempress).

I okt.-2011 hentet vi Maustrappe's Forces Of Nature "Marley" i USA. På rekordtid ble han Int. Ch, Nord. Ch, NJ(h)CH, NV-12, DKV-13. I juli-2013 hentet vi tispen Bannerkin's Best Dressed At Bordysk. I jan-2014 blir tispen Rock Star Blue From Dawi's Rhapsody "Ella".

Vår hensikt med avlen er som den alltid har vært, nemlig rasetypiske hunder med svært bra gemytt, gode bruksegenskaper og god helse. Alle valpene blir oppdrettet i hjemmemiljø, hvor de er sammen med de andre hundene og resten av familien. Og alle valpene blir først og fremst solgt som familiehunder, som skal bo inne og være en naturlig del av familien. Oppdrettet har gitt mange champions, certvinnere og jaktpremierte hunder, og flere av hundene er aktive på utstilling, agility, lydighet, spor og jakt. Mange bordere herfra er også godkjente ettersøks-hunder.

Valpene får alltid navn etter fiskefluer, fordi vi er veldig glad i skog og natur, og fiske er en av våre største hobbyer. Men ingen regel uten unntak, heter det, og unntaket her er ”enevalpen”, borderen NUch NV-04 Bordysk’s Ozzy Osbourne, Ozzy (Ch.Lyddington Last Supper at Risdene-Ch.Bordysk’s Picket Pin). Ruhårene har fluenavn, men våre russisk flekket støver-valper fikk navn fra russiske lakse-elver.

Emma

Bordysk's borders

Soon to come....

Nyeste kommentarer

11.11 | 12:49

Hei, vi elsker verdens mest fantastiske Scooby (født 10. mars 2012) himmelhøyt og ønsker oss en border til fra deres kennel. Planlegger dere nye valpekull?

...
18.10 | 17:27

Hei. Jeg vil gjerne kjøpe meg en ny border. Har hatt en i 15 1/2 år som døde for 1 1/2 mnd siden. Kontakt meg gjerne hvis dere skal ha valper. Mvh Berthe

...
23.07 | 08:57

Hei vi er interesserede i en border terrier. Vi er en aktiv familie på 5, som har hatt hund i mange år.
Si gjerne til når Dere får hvalpe
Mvh Henrik (Oslo)

...
26.11 | 19:27

Hei vi har falt for border terrier. Har tidligere hatt akita . Håper noen har valper til salgs i 2021. Har vært uten hund nå i mange år,

Geir ove Borge , Be

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE